Etiketter

, , , , , , , , ,

elmiagardenVisst är det viktigt med inspiration, framförallt när man jobbar mer eller mindre ensam. Därför brukar jag åka till Elmia Garden. Det är en trevlig och lagom stor mässa som man orkar ta till sig i sin helhet.

De brukar tolka kommande års trädgårdstrender, så även i år. Så håll i hatten, under 2017 är det Grön i trädgården, Gröna labbet och Vego garden som gäller.

Grön i trädgården handlar om att odlandet och trädgårderandet sprider sig bland fler och fler och även den ovane börja ägna sig åt trädgårdsarbetet samtidigt som den vane nördar in mer och mer och ställer krav på kvalitet. Kontoren, asfalten och inte minst koloniträdgården grönskar.

Gröna labbet – teknik och natur i en skön blandning. Det ser vi inte minst på alla provrörsvaser som numera är en självklar accessoar i inredningen. Industri möter romantik och funktionen blir viktigare än utseendet på växten. Som ni kanske vet så finns det många växter som kan hjälpa oss på olika sätt, bl a genom att rena vår luft, ge oss en mängd vitaminer eller bidr till ökad pollinering genom att locka pollinerare till år trädgård.

Vego garden. Allt fler blir vegetarianer eller veganer, även jag. Många av oss tänker mer på vad vi äter och hur det vi äter påverkar vår jord. Närodlat är ledordet och nya spännande grönsaker, bär och frukter vinner mark. För att inte tala om skogens skafferi. Mycket mat kan vi hämta direkt från skogen. Tips kan du få på skogsskafferiet.se. Självförsörjning är det nya svarta och diskussioner om vilket växthus som har flest fördelar förs i många sammanhang.

krypfloxÅrets perenn presenterades på mässan och perennagruppen har valt krypflox, Phlox stolonifera ‘Alba’ till 2017 års perenn.

Krypfloxen är en perfekt marktäckare som trivs i de flesta lägen men blir finast i halvskugga till skugga. Klarar de flesta jordar och får stora fina blommor på 15 cm långa stänglar. Passar också utmärkt i krukplanteringar.

jordbokenTrädgårdsboken om jord, en bok som iallafall jag vill ha. Tjock som en bibel och med många fina bilder. Kanske en julklapp till mig själv. 🙂 Skriven av Håkan Wallander, Charlotte Permell, Alf Nobel, Magnus Nobel och Anton Sundin.

Gillade du det här inlägget och vill läsa fler liknande inlägg,  Följ min blogg med Bloglovin

//Solveig

Annonser