Etiketter

, , , ,

scones_soppa

Efter en dag i butiken och trädgården så här på hösten är det gott med värmande soppa. Något som är jättegott till soppa eller bara till en kopp te är fyllda scones, eller rättare sagt sconesbullar.

Fyllningen kan varieras men här har jag gjort en med lök, paprika och fetaost.

Sconesbullar med matig fyllning

Sätt ugnen på 250°C

Fyllning
1 paket salladsost eller fetaost
1 dl hackad salladslök eller gul lök
1 dl hackad röd paprika
0,5 msk torkade örtkryddor
1 msk rapsolja eller olja från soltorkade tomater
rapsolja till stekning
svartpeppar

Sconesdeg
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 smör eller margarin
2 dl mjölk

sconesbullar2

Från deg till bullar

Mosa salladsosten med gaffel i en skål. Fräs de hackade grönsakerna i stekpannan i matolja.

Häll ned de frästa grönsakerna i den mosade osten tillsammans med örtkryddor och rapsolja. Blanda väl och låt stå.

Gör i ordning sconesdegen och kavla sedan ut degen på ett mjölat bakbord precis som när du gör kanelbullar. Ca 30×40 cm stort.

Bred ut ostblandningen på degen och rulla ihop. Skär i tolv bitar och grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 min. Enkelt att grädda i muffinsform annars är det bra i pappersformar.

sconesbullarLåt vila lite innan de avnjuts till en god soppa.

Jag har ätit tomatsoppa till. Supergott!
//Solveig

Följ min blogg med Bloglovin

Spara

Annonser