Etiketter

, , , ,

20160728_131830Jag älskar hösten! Det är min absoluta favoritårstid. Och jag kan inte låta bli att plocka kantareller. Trots att jag har frysen full och källaren full av torkade trattisar. Jag hamstrar gärna och det är så himla roligt att vara i skogen och gå på skattjakt. Att sedan steka sig färska kantareller till maten är underbart. Det både doftar och smakar gott. När jag steker mina kantareller har jag gärna på lite grädde och riven parmesanost eller annan liknande ost. Mums!

20160727_203739

Kokning av marmelad

I år har jag haft turen att ha en massa ork och dessutom så har det varit gott om bär. En hel del faktiskt. Så jag har plockat vita vinbär och gjort marmelad, två olika sorter. En med citron och en med morot och kardemumma. Och så har jag gjort jordgubbssylt och massor med hallonsylt. Jag känner mig oerhört rik nu när jag fyllt på matkällaren på godsaker.

Nu är det bara mer svamp och lingon som ska plockas. Det får bli lingon någon solig dag snart. Då får hela familjen följa med och så tar vi med smarrig matsäck och avnjuter i något skogsbryn.

Har för första gången konserverat kantareller. Blir spännande att se hur det kommer att fungera. Kändes smidigt att slippa tina svamp från frysen.

Recept på sylt och marmelad hittar du här
Jag brukar använda samma grundrecept och variera frukt och bär samt eventuella kryddor. Lime eller citron kan jag rekommendera att ha i marmelad och även rivna morötter. Det ger fin färg.

Snart är det också dags att plocka aroniabär och göra marmelad på. Aroniamarmelad och svartvinbärsmarmelad med lime är kanongott till goda ostar 🙂
//Solveig

Gillade du det här inlägget? Läs liknande inlägg här

God svartvinbärssylt med lime

Skördetider!

Spara

Annonser