20160613_180207Nu är det midsommar och det var så galet längesedan jag skrev något. Vad hände? Ambitionen låg på topp och planerna var att skriva ofta , flera gånger i veckan faktiskt. Sen hände ingenting. Så kan det gå.

Men nu fick jag plötsligt tid och lust. Sitter på altanen som alldeles nyligen fått tak (woohoo) och äter frukost. Fåglarna kvittrar och solen skiner lite lagom. Vi får hoppas att det fortsätter så. Jag vill ha sol på midsommar!

Nu blir det iallafall inte som det var planerat idag. Vi skulle ha haft ett gäng vänner på besök och min syrra skulle ha varit här, men av olika orsaker så blev det inte så. Det blir annorlunda och det är också bra. Kanske kommer svärisarna hit och min mans bror med familj. Vi får se. Jag ska iallafall göra en supersmarrig vegetarisk buffé med inslag av lite fisk för de som vill ha det. Vegetarisk skagenröra och vegetarisk gubbröra med recept från en av mina favoritbloggar Vegokäk. Där hittar du recepten på båda rörorna. Självklart blir det massor med kokt färsk potatis en västerbottenpaj med kantareller som jag aldrig provat (också den från Vegokäk). Det blir en hel del annat också men jag har inte riktigt bestämt vad än.

Om en dryg timme öppnar jag trädgårdshandeln, tur att det inte är så långt att gå 😉 och jag hoppas att några hittar hit idag när det är midsommarafton och allt. Ska nog försöka hinna med att fixa lite med mina grönsaksland också. De behöver omtanke. Inte ens squashen växer men det är ju fortfarande relativt tidigt på säsongen och nätterna har inte varit jättevarma. Och så får jag inte glömma att plocka våra egna jordgubbar till någon god efterrätt 🙂 Mums!

Varje år finns en ambition att köksträdgården ska bli amazing. Men någonting händer på vägen och det blir inte riktigt så. Grönsaker behöver kärlek för att växa. Men det är ju tråkigt att sluta med drömmar och ambitioner så jag gör nya försök varje vår. Men det är väl så det ska vara.

Nu dags att jobba lite bland alla växter.

 

Annonser