Etiketter

Förkultivering När inspirationen tryter. Vad gör man då? För min inspiration har försvunnit och jag hittar den inte. Kan det vara kylan? I år har jag inte så mycket emot snön, men kylan har tagit på mina krafter och jag har haft svårt att fokusera på annat än att det är kallt. Tänk att det kan ta så mycket av ens kraft.

Försöker hitta inspiration genom att läsa om andras trädgårds- och odlingseskapader. Men det hjälper inte mycket det heller. Jag blir så förundrad över all energi som vissa har. De odlar och testar alla möjliga och omöjliga saker, utan rädsla för att misslyckas.

Det är en sak jag lärt mig med åren, ju mer man lär sig, desto mer inser man att man inte kan. Och det kan ju sätta käppar i hjulen. Allt blir så omständligt och man söker rätt förutsättningar för allt. Det är någon sorts välsignelse med okunskap för då kastar man sig ut i det okända och provar på saker lite som man vill. Det är liksom ok att det inte alltid blir som man tänkt.

pense_lilagul

Längtar till att dessa raringar tittar upp!

Men dags att ta sig i kragen. Inspirationen måste ibland tvingas fram genom handling. Sagt och gjort. För att locka in våren lite grann har jag idag provat att odla egna ärtskott, inspirerad av Skillnadens trädgård på facebook. Det blir spännande att se hur det går. Ska kika på lite fröer också. Tror att odlandet ger mig inspiration till nya stordåd. Jag planerar att så paprika, tomat, pensé, petunia och basilika.

Ska sätta upp växthuslampan i köket. Då kommer det att kännas som våren har kommit. Haha, det kommer att lysa ända ut till riksvägen. Kanske inte är nån bra idé 🙂 men kul! Nå, jag rapporterar hur det går för mina ärtsådder. Ser fram emot första mackan med ärtskott!
//Solveig

Annonser