Etiketter

, ,

Orangeri

Jag gillar verkligen att ta bilen och åka på utflykt utan att planera vart vi ska. Det är då man upptäcker saker som man kanske inte skulle få se om man planerat resan i detalj. Man har ett öppet sinne helt enkelt.

På resa med bil genom Tyskland och Frankrike sommaren 2013 hittade vi en fantastisk slottspark, Schönbusch Park. Det roliga var att vi innan vi åkte den dagen frågat på hotellet om det fanns några sevärdheter i närheten. Förslaget vi fick var att vi kunde köra in till Frankfurt och shoppa. Det var inte riktigt vad vi tänkt oss, så vi gav oss iväg helt utan några planer.

Solen sken och det var en bra dag för upptäckter och vilken vacker park vi hittade. Mitt i, för oss ingenstans, låg Schönbusch Park.

Park Schönbusch

Parken är en av Tysklands äldsta landskapsparker i engelsk stil. Den färdigställdes 1790. Förutom en fantastisk park att promenera i så innehåller den allt en landskapspark ska göra. Utsiktplatser, broar, vatten, siktlinjer, lummig skog och öppna ytor och pittoreska byggnader. Grusvägarna slingrar sig fram i landskapet som böljar av små kullar med utsiktsplatser och dalar med frodig grönska. Svanarna simmar lugnt och majestätiskt fram på vattnet.

Labyrint

SvanStaty

 

Bro_siktlinjekarta_schönbuschVill man stanna en stund så finns där serveringar med mat och dryck. Har du vägarna förbi så missa inte denna park. Vill du läsa mer om öppettider hittar du det här.

//Solveig

Spara

Spara

Annonser