20120709-133417.jpg
Äntligen börjar våra pioner att slå ut här på Villa Annorlunda! Allting kommer alltid lite senare här än hos våra grannar. Konstigt, för vi bor faktiskt i en södersluttning så det borde inte vara så. Men naturen är nyckfull. Jag fullkomligt älskar pioner. De blommar med ett sånt överdåd och pryder vilken trädgård som helst. Längtar redan till nästa års blomning. Då blommar förhoppningsvis alla nya pioner som vi planterat i år.

20120709-133751.jpg
Har hittat en gäst i en av våra nya rabatter. En frösådd vallmo i precis rätt nyans. Naturen är verkligen perfekt och svår att slå när det gäller kombinationer. På något sätt så blir det vackert hur som.
Regnet som aldrig verkar vilja sluta gör att det blir enastående grönt och frodigt överallt. Gräset växer som aldrig förr. Tyvärr så gäller det även ogräset.
Perennerna som vi frösådde i våras börjar ta sig riktigt bra och honungssalvian visar sig vara riktigt fin. Det blir fler perenner som ska sås till hösten. En del tog sig inte så vi får försöka igen. Humlen ville inte alls. Har provat flera gånger men det vill sig inte riktigt. Nån som har tips på bättre lycka?
//Solveig

Annonser