Efter en tur på slingrande vägar dyker den upp, Bäsna trädgård. Bäsna ligger en bit utanför Borlänge. Handelsträdgården ligger på en sluttning med försäljning av plantor och trädgårdstillbehör. Förutom att sälja växter så finns där även visningsträdgård med café. 

Bäsna är ett måste för alla trädgårdsälskare. Man upphör aldrig att överraskas när man går genom trädgården. Rätt vad det är dyker där upp ett troll eller en katt. Det finns mycket att titta på för såväl stora som små.

Från sluttningens topp rinner vatten i olika snillrika vattensystem och mynnar ut i små dammar på olika nivåer. I en av dammarna kan man sitta på en brygga och njuta av växtligheten och fiskarna som simmar i vattnet.

Woodlandväxter varvas med vattenväxter och rosor och perenner i de olika delarna av trädgården. Man går från ett rum till en annat på vindlande små stigar upp och nerför trappor och genom pergolor och klätterstöd i olika former.

I butiken finns träd och buskar perenner och sommarblommor. I ett charmigt virrvarr långt från den strama vältuktade trädgården kan man flanera runt en lång stund och förundras över allt att upptäcka. När man blir lite trött tar man en fika i caféet och innan man går köper man med sig en växt som man bara måste ha och kanske något annat också att smycka trädgård eller hem med.

//Solveig

 

Annonser